tiistai 18. maaliskuuta 2014

Wikin projektitoimintoa kokeilemassa - suomalainen nykykirjallisuus aiheena

Äidinkielen viimeisellä kurssilla tutustutaan klassikkokirjallisuuteen mutta myös uuteen suomalaiseen kirjallisuuteen. Rajasin "uuden" tällä kertaa tarkoittamaan 1960-luvulta lähtien kirjoitettuja teoksia.

Kirjallisuudesta keskustelemisen tärkeys on vain vahvistunut samalla, kun lukemisharrastus vähenee. Kokemukseni mukaan jaettu lukukokemus innostaa perehtymään kirjoihin paremmin kuin yksinäinen puurtaminen.

Keskustelun ohjaamiseen on monia erilaisia tapoja. Analyyttinen lähestyminen on usein tarpeen, mutta tällä kertaa halusin, että keskitymme yhteiskunnalliseen keskusteluun. Miten teoksissa kuvataan suomalaista yhteiskuntaa - ja yksilöä?

Laadin wikiini [ullanaikka.wikispaces.com] projektit, jossa on seitsemän eri tiimiä eli ryhmää. Jokaisella tiimillä on eri aihe ja samat tehtävät. Kaikki opiskelijat eivät ole huomanneet sähköpostiinsa tullutta, mainokselta vaikuttavaa englanninkielistä kutsuani, joten aloitamme kokoamalla ryhmät. Projektit ja tiimien tehtävät eivät ole julkisia, joten kokosin ohjeet OneDrive-dokumenttiin[https://onedrive.live.com/view.aspx?cid=B29396DF8D44D325&resid=B29396DF8D44D325%211550&app=Word&wdo=1]


Tavoitteena on siis keskustelu, ajatusten kokoaminen ja yhteyksien luominen oikeaan maailmaan.

Tästä se lähtee!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti